Tiran (Start)-Konfindustria, i ka paraqitur zyrtarisht para disa ditsh Qeveris s Shqipris paketn e par t krkesave t saj, lidhur me prmirsimin e Sistemit t Referencave t llogaritjes s detyrimeve tatimore nga institucionet e fiskut. Kt e ka deklaruar Administratori i prgjithshm i Konfindustris, Gjergj Buxhuku, sipas t cilit Konfindustria sht shprehur n vazhdimsi n mnyr t vendosur parimisht kundr Sistemit t Referencave dhe ka paralajmruar se zbatimi i referencave do t jet burim prplasjesh t panevojshme ndrmjet biznesit dhe shtetit. Praktika tregoi se u prodhuan nj numr mjaft i madh rastesh, t gjobitjesh t padrejt t biznesit pikrisht nga shmangia e referencave zyrtare me t dhnat e tregut real. Pikrisht, mnjanimi sa t jet i mundur i prplasjeve Biznes-Shtet sht thelbi i qllimit t propozimeve t Konfindustris pr prmirsimin e domosdoshm t Sistemit t Referencave, duke i qndruar gjithmon me bindje kundrshtimit n parim t referencave, tha ai.Buxhuku paraqiti edhe t dhnat kryesore t studimit 5 mujor t Konfindustris pr krahsimin e Sistemit t Referencave me t dhnat e Tregut real. Pagat referuese q ai propozon jan 180.000 lek pr postet drejtor/administrator kundrejt 150.000 Paga Referuese sipas VKM Nr. 285 dt. 04/05/2007 pr subjektet e DTM; 90.000 pr drejtues degsh dhe njsish, e barabart kjo me at t VKM paraqet; 50.000 lek pr specialistt me arsim t lart kundrejt 90.000 q paraqet VKM-ja; 36.000 pr teknikt dhe specialistt kundrejt 33.00 q parashikon VKM.Sipas Buxhukut, efektet pozitive do t jen se pagat e propozuara prputhen me realitetin e Tregut te Punes dhe se jan propozuar n 3 raste rritje page, n 2 raste mosndryshim dhe n nj rast ulje.