N mbledhjen maraton t Kshillit t Lart t Drejtsis q vazhdoi pr dy dit me rradh, u zgjodhn edhe shtat gjykatsit e rinj t shtat rretheve gjyqsore. N elje t seancs, nnkryetari I KLD-s, Kreshnik Spahiu pati deklaruar se Pushteti Gjyqsor n Shqipri gjendet n nj udhkryq, por me mnyrn e re t zgjedhjeve t krerve t gjykatave, synohet nj prmirsim I ndjeshm si dhe nj ndihmes e madhe pr realizimin e Reforms n Drejtsi. Shtat emrat e rinj t zgjehdur n krye t gjykatave jan, Flamur Kapllani, n krye t Gjykats s Rrethit Gjyqsor Kukes; Alfred Gjoni, n krye t Gjykats s Rrethit Gjyqsor Kurbin; Fjoralba Prifti, n krye t Gjykats s Rrethit Gjyqsor Lezh; Artan upi, n krye t Gjykats s Rrethit Gjyqsor Mat; Niko Rapi, n krye t Gjykats s Rrethit Gjyqsor Pogradec; Shtjefn Lleshi, n krye t Gjykats s Rethit Gjyqsor Puk dhe Dritan seci n krye t Gjykats s Rrethit Gjyqsor Tropoj.