Tiranë, 29 qershor, NOA Komisioni Qendror i
Zgjedhjeve ka publikuar tani të dhënat paraprake mbi rezultatet e procesit të
numërimit të votave, për fletët e votimit që kanë mundur të numërohen deri në
orën 10 të paradites së sotme.





Në të gjitha vendet e numërimit të votave,
procesi ka vazhduar të ecë normalisht



dhe sistemi i të dhënave të Komisionit Qendror
të Dhënave ka vazhduar pa asnjë lloj problemi, ka deklaruar zyrtarisht zëdhënësi
i këtij institucioni, Leonard Olli.



Më tej, ai ka shtuar se nuk ka patur
incidente, me përjashtim të procesit të numërimit të votave në një qendër në
Bushat, pasi nuk ishte numri i duhur që duhej për numërimin.



Ai bëri me dije se një pjesë e forcave
politike, pjesëmarrëse në zgjedhje ka një përqindje të papërfillshme dhe për këtë
shkak, nuk do të citohen në llogaritje ato që kanë përqindje më pak se 1 %.



 




dhënat paraprake sipas 12 qarqeve



 



Tiranë



PS 46.4 %



PD 39.1 %  



LSI 4.84 %



LZHK 1.54 %



PR 1.26 % 



 



Korçë



PD 48.17 %



PS 40.96 %



LSI 4.34 %



PBDNJ 2.2 %



PR 1.64 %



PSD 1.11 %



 



Fier



PS 45.51 %



PD 35.45 %



LSI 4.3 %



 



Elbasan



PS 45 %



PD - 32.43 %



LSI 6.02 %



PR- 2.17 %



PBDNJ 1.56 %



PAA 1.27 %



PSD 1.17 %



PAA 1.27 %



PDI 1.17 %



 



Durrës



PD 43.5 %



PS 37.5 %



PS 37.5 %



PR 2.59 %



PDI 2.39 %



 



Dibër



PD 45.62 %



PS 34.33 %



LSI 6.39 %



PR - 1.95 %



LZHK- 1.86 %



 



Berat



PS 47.54 %



PD 27.4 %



LSI 11.57 %



PR 5.81 %



PSD 1.16 %



 



Kukës



PD 59.45 %



PS - 15.75 %



PSD 12.53 %



PR 4.52 %



LSI 2.58 %



PLL 1.1 %



 



Lezhë



PD 44.32 %



PS 26.82 %



LSI 3.82 %



PR 2.24 %



PSV91 1.7 %



PLI 1.49 %



PBK 1.34 %



 



Shkodër



PD 48 %



PS 33. 3 %



LSI 3.25 %



PR 2.34 %



PAA 1.88 %



PSD 1.79 %



LDK 1.22 %



PDS 1 %



 



Vlorë



PS 42.73 %



PD 27.73 %



PBDNJ 5.52 %



PDI 4.11 %



PSD 4.05 %



LSI 3.43 %



PDK 2.2 %



PAA 1.61 %



PR 1.33 %



PDS 1.24 %



G99 1.05 %



 



Gjirokastër



PS 43.54 %



PD 40.8 %



PSD 2.39 %



PR 2.73 %



PBDNJ 2.16 %



LSI 1.68 %



PDS 1.59 %



G99 1.02 %



 



n.e/NOA