Transmetuar me 21102016 - 1706
Ministri Tahiri i ka bere nje leter shoqerive qe disponojne karburante te shitjes me pakice ku i kerkon te marrin masa shtese te sigurise duke vendosur sisteme kamerash sinjalizim dhe automate elektronike te shitjes se karburantit Tahiri u ka vene nje afat ultimativ gjashtemujor kompanive te karburantevebr
br
Gazetari dhe opinionisti Dritan Kaba e cileson kete ultimatum si nje skandal te permasave te medha qe arrin ne 50 milione euro Ai e quan tejkalim absurd te  ligjit Kurse thekson edhe faktin se ligji 192016 eshte ne kundershtim te plote me kushtetutenbr
br
Megjithate - nenvizon Kaba edhe nese zbatohet ky ligj serish kerkesat ne letren e Tahirit jane antiligjore Ligji e ka te sanksionuar qarte vetem per subjektet qe i kane ndodhur ngjarje kriminale jo pergjithesim te situates per te gjitha subjektet - thekson Kaba dhe shton Tani bizneset qe flejne gjume bashke me shoqatat e tyre te paguajne kostot e mosreagimit te tyrebr
br
Analisti Kaba ve ne dukje faktin se ligji e shpreh qarte se masat mund te merren pas analizes se riskut nominalisht per cdo subjekt dhe jo konstatime te bera ne grupbr
br
Ne kete pike Kaba evidenton edhe faktin paradoksal dhe te papranueshem sipas tij se ministri nenshkruan nje letergrabitje ende pa dale aktet nenligjore qe duhet ta shoqerojne ligjin qe ai te behet funksionalbr
br
Kaba thote se nuk di si ta shpjegoje kete nxitim antiligjor dhe sugjeron se cdokush mund ti vendose vete emrinbr
br
Sipas nje llogaritjeje te perafert vlera qe duhet te shpenzojne bizneset e karburanteve eshte mbi 50 milione euro kjo me kursimbr
br
Tahiri ultimatum per kamera te karburantet Por cfare ndodh nese jo

lang enUS

p idlastbrbr

windowtaboola windowtaboola
taboolapush
mode thumbnails-a-escalator
slider true
placement Mobile Escalator Thumbnails
targettype mix