Rritet numri i femrave me kancerin e gjirit ne Shqiperi.Sipas statistikave 1ne 9 gra preket nga kanceri Ii gjirit por ajo qe eshte me shqetesuese  eshte neglizhenca e grave per te kryer kontrollet qe parandalojne vdekjen e tyre.

Ndonese kjo semundje prek masivisht grate, ne Shqiperi jane shenuar edhe raste te vdekjes se burrave nga kanceri i gjirit.

Ne muajin kunder kancerit te gjirit u kujtohet grave te kryejne kontrollet dhe sipas eksperteve, ekon e gjirit duhet ta bejne te gjitha femrat mbi 20 vjec ndersa mamografine te gjitha femrat mbi 35 vjec.