Kompania pronare e platforms pluskuese pr nxjerrjen e nafts e cila shprtheu para katr muajsh n Gjirin e Meksiks, ka akuzuar kompanin energjitike “British Petrolium” pr fshehje t provave kye t nevojshme pr t hetuar incidentin. Prmes nj letre t enjten, kompania “Transocean” akuzoi kompanin BP pr vazhdimin e mosbashkpunimit pr t ofruar madje informatat m baz.

Nj avokat pr kompanin “Transocean” shkruajti se veprimet e BP-s jan
shqetsuese t para nn dritn e dekleratave publike t kompanis pr
t qn e hapur dhe drejt lidhur me hetimet dhe sepse duket se BP po
fsheh prova pr t parandaluar hetime nga kompani t tjera prvese BP.Gjigandi energjitik BP hodhi posht akuzat duke thn se letra prmbante pohime t gabuara dhe orientuese.

Me 20 prill shprthimi n platformn pluskuese pr nxjerrjen e nafts e
marr me qera nga kompania BP, u mori jetn 11 punonjsve, shkatrroi
depozitn e nafts n fund t detit dhe shkaktoi rrjedhje nafte n
Gjirin e Meksiks.Adela Zeza


< I mëparshmi