Simptomat e Covid-19 variojnë nga të lehta deri në forma të rënda.


Shenjat shfaqen dy deri në 14 ditë pas ekspozimit ndaj virusit Covid-19.


Instituti i Shendetit Publik, ISHP, në një postim në rrjetet sociale rendit simptomat e koronavirusit të cilat nuk duhen neglizhuar dhe duhet kërkuar ndihmë.


Simptomat:


Kollë

Temperaturë

Ethe

Dhimbje muskujsh

Vështirësi në frymëmarrje

Dhimbje fyti

Humbje të shijes dhe nuhatjes

Konfuzion

Përgjumje

Dhimbje, shtrëngim në kraharor


covid shenja maska