0
brbrbrbrShteti Islamik i ka vendosur nje gjobe prej 200 milione dollaresh Japonise per lirimin e 2 shtetasve te saj te marre peng muaj me pare ne Siribrbr
brbrNepermjet nje video te publikuar ne disa sajte islamike xhihadistet kane kercenuar me ekzekutimin e tyre ne rast te se nuk paguhet shperblimi i majmebrbr
brbrMilitanti ne kete video flet nje anglishte te paster teksa deklaroi se Japonia ka 72 ore afat per permbushjen e kerkesesbrbr
brbrPengjet jane nje gazetar i identifikuar si Kenxhi Goto Jogo dhe nje nenkontraktor ushtrak me emrin Haruna Jukava te dy te rrembyer nga xhihadistet ne Siri vitin e kaluarbrbr
brbrKa reaguar menjehere Kryeministri Shinzo Abe i cili tha se kercenimi eshte i paparanueshem per vendin e tij Ai deklaroi se do te ndermerret nje operacion per lirimin e pengjeve por pa dhene detajebrbr
brbrGjate vizites se tij ne Lindjen e Mesme javen e kaluar Abe premtoi nje fond prej 200 milione dollaresh per ndihme logjistike jo-luftarake per vendet e perfshira ne koalicionin kunder Shtetit Islamik pjese e te cilit eshte edhe vete Japoniabrbr
brbrPengmarrja eshte nje nga burimet me fitimprurese per xhihadistet ndersa ka zera se edhe per lirimin e dy punonjesve italiane para pak ditesh eshte paguar nje shume deri ne 16 milione eurobrbr
brbrTv Klanbrbr

2 pengje ekzekutim ISIS japoneze TV Klan