Oasis nuk munden te luajne ne Pekin dhe Shangai, me vendim te qeverise kineze.

Ekzekutivi i vendit aziatik anuloi dy datat e parashikuara, me 3 dhe 5 prill, duke i hequr bandes lejet e qendrimit.

Vendimi eshte marre nga autoritetet e Pekinit, pasi zbuluan se nje prej anetareve te grupit, Noel Gallagher, ka marre pjese ne vitin 1997, ne nje koncert ne favor te lirimit te Tibetit. Kane kaluar me shume se 10 vjet, po mesa duket ky nuk eshte nje motiv i mjaftueshem per Kinen per te lene te lire grupin te performoje per fansat kineze.

Lajmi eshte dhene nga zyra e shtypit e grupit muzikor, permes nje deklarate zyrtare. "Oasis shpresojne qe autoritetet kineze te marrin ne konsiderate mundesine per te zhvillimin e koncertit", thuhet ne deklarate.

Nderkohe turi ne pjesen tjeter te Azise do te vazhdoje sipas parashikimeve.