Jevgu i vogëlNë një familje jevgjish me shumë fëmijë, një ditë djali më i vogël vjen në shtëpi i lyer gjithë baltë.

E ëma e kap për jake dhe i drejtohet të shoqit:

- Hë si thua, t’a laj apo më mirë bëjmë një tjetër?***LumiNa ishte një herë një familje jevgjish.

Një dite burri vjen me vrap dhe i thotë gruas:

- Tani çdo gjë do të na shkojë për mrekulli. Kam gjetur një lum që bën mrekullira. Po ta kalosh bëhesh i bardhë.

Shkojnë te lumi, futet burri dhe del i bardhë. Futet gruaja dhe del e bardhë. Futet çuni dhe nuk dinte te notonte prandaj po mbytej...

- Burro! Po na mbytet çuni!

- E moj varja se jevg ishte...***Katundari në TiranëNjë katundar vjen në Tiranë, ulet me një kafe dhe pyet kamarieren:

- Sa është kafja?

- 200 lekë xhaje.

- Po sheqeri?

- Pa lekë xhaje.

- Mirë pra, më sill një kile sheqer...***Mësuesja dhe nxënësiPyet mësuesja nxënësit:

- Nëse dikush nga ju e konsideron veten budalla të ngrihet në këmbë.

Asnjëri nga nxënësit nuk e konsideronte veten budalla, kështu që asnjëri nuk u ngrit në këmbë. Pas 5 minutash kur në klase mbretëronte qetësia, në këmbë ngrihet Toni. Mësuesja habitet dhe e pyet:

- Ti Toni e konsideron veten budalla?

- Jo mësuese, por më vinte keq kur të shikoja ty që rrije në këmbë...***TelefoniDy gra duke folur me njëra tjetrën.

- Ua kulmi – thotë njëra – më ka ardhur fatura e telefonit 30.000 lekë.

- E moj mirë – i thotë kjo tjetra – se s’është ndonjë shumë e madhe.

- Si moj s’është – i përgjigjet kjo – unë s’kam telefon fare.***CigarjaDy shokë po diskutonin si të linin cigaren. Njëri tha:

- Nuk e lë dot se është e pamundur.

- Po pse? – tha tjetri – provoje me karamele me mente.***BjondetNjë bjonde i thotë një tjetre:

- A e bëre testin e shtatzanisë?

- Po.

- A ishin pyetjet e vështira?...