brbrMaja Kocijancic zedhenese e KE i eshte pergjigjur interesit te gazetares Arta Tozaj lidhur me protesten e opozites ne Shqiperibrbr
brbrCili eshte qendrimi i Komisionit Europian lidhur me kerkesat e opozites Sic e dini ka nje greve u organizua nje proteste kombetare dhe kryetari i PD-se Basha thote se gezon mbeshtetjen e nderkombetareve ne kerkesat per largimin e kryeministrit Rama dhe krijimin e nje qeverie teknike deri ne zgjedhje perfshire dhe ceshtjen e votes elektronike ne te kundert deputetet e pakices bojkotojne Kuvendin per pjesen e mbetur te punimevebrbr
brbrPer ne debati politik duhet te zhvillohet brenda parlamentit dhe jo jashte tij Polarizimi i metejshem i arenes politike do te ishte vetem kunderproduktive per ambicjen e Shqiperise per tiu bashkuar Unionit Europian madje edhe per avancimin ne rrugen e saj europiane Per kete arsye eshte e rendesishme te tregohet vazhdimesia e parlamentit ne nje moment kyc kur diskutohen e miratohen ndryshimet ne vecanti ato qe lidhen me reformen e drejtesisebrbr
brbrKeto ndryshime kane rendesi thelbesore per te siguruar progresin e metejshem te Shqiperise ne rrugen drejt BE-se dhe sic e mbani mend Komisioni rekomandoi ne nentor nisjen e bisedimeve te anetaresimit subjekt i zbatimit te prekshem e te besueshem ne reforma specifike dhe pikerisht reforma e drejtesise eshte ajo qe kam ne ndermendbrbr
brbrNisur nga pergjigja teknike e menjehershme e kabinetit te Komisionerit Hahn ndaj letrave te dy ministrave te LSIse mbi Bordin e Menaxhimit te Operacionit Nderkombetar te Monitorimit sic eshte publikur ne Tirane si ndikojne keto qendrime ne mardheniet me vendin A parashikohet vizite ne Tirane Kur do mbahet tryeza e radhes e dialogut te nivelit te lartebrbr
brbrKomisioneri Hahn ka marre disa letra ne te vertete dhe u eshte pergjigjur atyre Sic e dini ngritja e bordit per Operacionin Nderkombetar te Monitorimit eshte dicka e diskutuar thellesisht ne detaje me qeverine shqiptare shte dhene shume informacion mbi kete dhe eshte ngritur ne perputhje me legjislacionin perkates dhe Kushtetuten e Shqiperise dhe detyra e bordit eshte per te monitoruar procesin Pra eshte tejet e qarte dhe transparentebrbr
brbrReforma ne vetvete eshte sfiduese dhe per kete arsye Bashkimi Europian vahdon mbeshtetjen e tij per punen sa i takon reformes ne drejtesi Per momentin mund te them se me Tiranen vazhdojne kontaktet e rregullta me shume intensitetArta Tozajbrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br