Koco Kokedhima per Himaren dhe GreqineE diel 10 Mars 2013 2147

Koco KokedhimaPrej shpalljes se pavaresisise se saj rreth 100 vjet para Shqiperise Greqia programoi helenizimin dhe aneksimin e jugut te Shqiperise perfshire edhe HimarenBotuesi Koco Kokedhima me origjine nga Qeparoi i Himares ne nje interviste per gazeten Shekulli ben nje analize te strategjise greke per te perhapur gjuhen e ndikimin helen ne kete zone
br Greqia fitoi pavaresine gati 100 vjet para Shqiperise dhe programoi helenizimin dhe aneksimin e jugut te Shqiperise perfshi Himaren Nen kete strategji eshte punuar per te perhapur gjuhen e ndikimin grek ne Himare dhe gjithmone jane financuar mercenare te Megali Idhea-s Mercenaret e Megali Idhea-s e perdornin si argument kryesor arsyetimin se derisa Kurveleshi e Laberisa u bene turke perqafuan fene islame pse te mos behemi edhe ne me Greqine qe e lufton Turqine ashtu si edhe ne Keta mercenare kane shkaktuar shume incidente qe jane paguar me gjak e sakrifica nga banoret e fshatrave tona neper vite Lexo artikullin e plotebr
Kokedhima vijon me tej duke thene se ka qene politika per greqizimin e Himares ajo qe e ka bere kete pjese te Shqiperise qe ende sot te perflitet si toke greke Sipas tij duke perfituar nga fakti se ajo ishte zone e izoluar sillogjet greke e shfrytezuan per ta paraqitur si fortese te Greqise


p