Komisioni per hartimin e Kodit te ri zgjedhor ka arritur te miratoje rreth 70 % te neneve te kodit te ri. Mbeten per tu diskutuar ne mbledhjen e se merkures vetem nenet e debatuara nga LSI-ja mbi administrimin e zgjedhjeve dhe menyra e ndarjes se mandateve brenda nje koalicioni.