TIRANE-Secili shtet Ballkanik zgjodhi këngët fituese për çmimet Ballkanike Muzikore, ku me votuesit nga konkurentët shqiptarë zgjodhën Flori Mumajesin si përfaqësuesin e tyre. Më 17 prill të mesnatës u mbyllën votimet me SMS për “Këngën më të mirë të Ballkanit për 2009”. të Edicionit të parë të çmimeve muzikore të Ballkanit.

Teleshikuesit e secilit shtet zgjodhen këngën e tyre fituese e cila do të përfaqesojë shtetin e tij më 16 maj. Kështu nga Shqipëria konkuronin, Elvana Gjata, Flori, Soni, Genta Ismajli ku më i miri u vitua Flori. Tani pritet që Kënga fituese e të gjith Ballkanit do të zgjidhet drejtpësëdrejti në ceremoninë e ndarjes së çmimeve. Për të zgjedhur këngën më të mirë të Ballkanit, linjat për të votuar do të hapen sërish në kohën e ceremonisë dhe kështu teleshikuesit do të zgjedhin këngën fituese.

Konkursi zhvillohet mes këtyre konkurentëve

Albania PLAY BACK – FLORI
Bosna and Herzegovina MED - DINO MERLIN & EMINA JAHOVIĆ
Bulgaria НИЩО НЕ ЗНАЕШ - ЕМАНУЕЛА И КРУМ
Greece SPASE TO HRONO - SAKIS ROUVAS
Macedonia КРАЈ - КАРОЛИНА FEAT. SKY ëIKLUH
Romania THAT'S MY NAME - AKCENT
Slovenia S TABO - TANJA ŽAGAR
Serbia ЉУБАВИ – ЖЕЉКО ЈОКСИМОВИЋ
Turkey FAST LIFE - HADISE
Croatia LAŽU OČI MOJE - COLONIA
Montenegro SUZAMA KUPICES ME – NENAD CERANIC

(d.b/BalkanWeb)