Komisioni i Siguris do t marr sot n shqyrtim projektligjin “Pr Kontrollin Parlamentar t Shrbimit t Fsheht Informativ dhe t Shrbimit t Siguris”. Ky draft synon t prcaktoj shkalln e kontrollit parlamentar t shrbimeve informative t vendit. Ai prcakton prbrjen, kompetencat, detyrat e tyre dhe mnyrn e puns t njsis parlamentare pr kontrollin e shrbimeve informative t vendit, e cila gzon autoritetin dhe sht kompetente pr t kontrolluar shrbimet informative t shtetit, si dhe marrdhniet q mbajn kto shrbime me Kuvendin e Republiks s Shqipris (q m posht do t quhet Kuvendi), me qeverin e Republiks s Shqipris (q m posht do t quhet qeveria), me ministrit, si dhe me autoritete t tjera shtetrore, me shrbime informative, organizata apo individ. Sipas draftit, t drejtn pr t kontrolluar shrbimet informative t vendit e ka Nnkomisioni pr Shrbimin Informativ, q sht pjes e Komisionit t Siguris Kombtare. Nnkomisioni kontrollon Shrbimin Informativ Shtetror, Shrbimin Informativ t Ministris s Mbrojtjes (SHIU), t Ministris s Brendshme, t Ministris s Drejtsis dhe t Ministris s Financave si dhe do shrbim informativ q mund t krijohet nga autoritetet shtetrore pr t kryer veprimtari t ngjashme apo q merr t njjtat kompetenca si shrbimet q jan paraqitur n dy paragraft e msiprm t ktij neni. Antart e nnkomisionit, personat e pranishm n mbledhjet e nnkomisionit dhe personat e tjer t angazhuar n veprimtari mbikqyrse t parashikuar sipas ktij ligji, duhet t mbrojn t dhnat konfidenciale me t cilat jan njohur ose q kan marr gjat puns s tyre ose q kan lidhje me punn e nnkomisionit. Drafti i ri sht hartuar n baz t ligjit slloven.