Koreja e Veriut ka përshëndetur të birin e Kim Jong il, Kim Jong un si liderin suprem të partisë, shtetit dhe ushtrisë.


Kim doli në qendër të podiumit në një shërbim përkujtimor në sheshin kryesor të Penianit, një ditë pas funeralit të të atit, që u shoqërua me vajtime masive të popullsisë.


Kim Yong nam, që është lideri numër dy i vendit, tha parra një milion personave të mbledhur se hidhërimi i tyre duhet të kthehet në forcë, “1 mijë herë më i fortë nën drejtimin e shokut Kim Jong un”.


Televizioni shtetëror koreano-verior transmetoi pamjet e Kim Jong un të rrethuar nga zyrtarët më të lartë të qeverisë dhe ushtrisë.