Sherbimet konsullore te Kosoves ne vendet perendimore do te behen funksionale ne tremujorin e pare te vitit te ardhshem.

Lajmin e bejne te ditur mediat kosovare, sipas te cilave dy ligjet kryesore te diplomacise se Prishtines, ai per sherbime konsullore dhe ai i misioneve diplomatike, do te nisin te aplikohen ne 2009-en.

Mendohet se sherbimet e para do te hapen ne Gjermani dhe Zvicer, ku dhe kane emigruar shumica e shtetasve kosovare, si dhe ku jane perqendruar punetoret sezonale po nga ky vend.

Me hapjen e ketyre sherbimeve, shtetasit kosovare do te mund te perfitojne per t’u pajisur me dokumentet personale, qe eshte nje nga problemet kryesore per ta.AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','580','height','99','src','flash/banner','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','flash/banner' ); //end AC code