Ekonomia kosovare nuk gezon nje gjendje te mire dhe kete konstatim e ka bere perfaqesuesi civil nderkombetar, Piter Faith.

Por ndersa evidentoi si problem normen e larte te interesit te kredive, duke kritikuar Banken Qendrore, ekspertet e ekonomise shprehen se politikat monetare ne Kosove nuk i ka ne dore gurvenatori, por vete nderkombetaret.

“Investimet ne sektorin privat fatkeqesisht mbeten shume te uleta, ndersa eksportet e Kosoves jane zhgenjyese”, eshte shprehur Piter Faith.