brbrNisma e lidhjes demokratike te Kosoves per dergimin ne Kuvend te marreveshjes per demarkacionin e kufirit me Malin e Zi ka shkaktuar perplasje me partnerin e saj qeverises PDK-ne Diten e marte duke iu referuar nje burimi prane kryeministrit mediat ne Prishtine kishin raportuar per perfshirjen e saj per diskutim ne seancen e kesaj jave ndersa kete te merkure konfirmohet se nuk do te ndodhe nje gje e tille Zyrtarisht mesohet se vete kryeministri Mustafa e ka anuluar mbledhjen e qeverise parashikohet per kete te merkure ku do te merrej vendimi per dergimin e marreveshjes per ratifikim ne Kuvend me kerkesen e PDK-se e cila mendon se nuk duhet te kete nxitim per kete ceshtje delikate qe ka shkaktuar protesta te shumta dhe ashpersimin e klimes politike ne vend Vete kryeministri Mustafa ne nje dalje perpara mediave nuk ka dhene afate per dergimin e marreveshjes ne Kuvend Nderkohe Bashkimi Europian ka shtuar presionin per miratimin e marreveshjes perpara fillimit te pushimeve verore duke kushtezuar liberalizimin e vizave per qytetaret e Kosovesbrbr
brbrbrbrbr