brbrNje kredi prej 103 miliard eurosh dhe lehtesim te borxhit vendosen ministrat e Financave te Eurozones per Greqine ne perfundim te takimit maratone ne Bruksel  Ky ishte shperblimi per reformat e Athines pasi parlamenti votoi masa te tjera shtrenguese rritje taksash e shkurtim shpenzimesh qe ishin kerkuar nga kreditoret nderkombetare brbr
brbrJeroen Dijsselbloem Ky eshte nje lajm shume i mire sepse tregon se programi tani eshte ne shinat e duhura dhe Greqia ka bere shume Progresi me Greqise na mundeson per te hyre ne nje faze te re ne programin e ndihmes financiarebrbr
brbrLehtesimi i borxhit per Greqine ishte nje kerkese e FMN qe prej muajsh ishte konfliktuar me Eurogrupin Gjermania ne vecanti kishte kundershtuar idene e reduktimit te borxhit  Borxhi publik grek eshte ne nivelin prej 180 perqind te Prodhimit te Brendshem Bruto Reformat e kryeministrit Cipras si ajo e pensioneve dhe rritja e taksave kane sjelle protesta ne vend por qeveria eshte kunderpergjigjur se reformat e dhimbshme fiskale jane te nevojshme per te siguruar ndihmen per vendinbrbr
brbrbrbr
brbrbrbrbr