Pas vendimit të gjykatës, bankave iu duhet ende të presin për të rimarrë paratë


Laureta RryçiTiranë - Bankat, ndërsa i drejtohen gjykatës për të rimarrë paratë me gjithë vendimin pro kërkesës së tyre, sërish duhet të kalojnë një procedurë të gjatë. Vetëm kur vendimi merr formën e prerë gjykata urdhëron Zyrën e Përmbarimit për ekzekutimin e këtyre dosjeve. Të njëjtat burime shpjeguan se përmbaruesit e dosjes fillimisht e njohin qytetarin me detyrimin që kanë ndaj bankës dhe më pas i lënë disa ditë afat për ekzekutimin e këtij vendimi. Në të kundërt, nis sekuestrimi i objekteve të paluajtshme apo ngrirja e llogarive bankare nëse rezulton që të kenë.

Paditë

Me objekt padie “Urdhër ekzekutimi”, bankat e të gjitha niveleve që operojnë në kryeqytet i janë drejtuar Gjykatës së Tiranës për të rimarrë paratë. Qindra kredi të pashlyera në afatin kohor, përpos shumës që duhet të paguhej, u janë shtuar dhe interesat apo dëmet që i janë shkaktuar bankave për moskthimin në kohë. Sipas statistikave zyrtare të Gjykatës së Tiranës, vetëm në një ditë numërohen më shumë se 10 padi të tilla që depozitohen për t’iu nënshtruar procesit të shortit. Padia nga ana e bankës shoqërohet edhe me informacione të tjera, që njohin gjyqtarin që do ta gjykojë me shkeljet e klientëve dhe shumën që i detyrohen bankës. Për një pjesë prej këtyre padive gjykata është shprehur me vendim. Për ato dosje që është pranuar kërkesa, ka nisur procedura e mëtejshme që ndiqet zakonisht në këto raste. Për ato që janë pushuar, paditë janë nisur nëpër shkallët e tjera të Gjyqësorit derisa të marrin formën e prerë.

Kreditë e këqija

Sipas të dhënave zyrtare, në total kreditë e këqija në bankat private janë rritur me 7 për qind deri tani. Sipas të dhënave të BSH-së, “totali i kredive të këqija u rrit me 42 milionë euro gjatë dhjetorit 2008, ndërsa totali i kredive të këqija arriti në atë kohë në 196 milionë euro, ose 6.6 për qind të portofolit”. Rritja e shpejtë e kredive të këqija gjatë muajit të fundit të vitit që lamë pas, pasqyroi edhe vështirësitë ekonomike të Shqipërisë. Gjithnjë e më shumë shqiptarë (përgjithësisht biznese), nuk janë më në gjendje të paguajnë këstin mujor të kredisë, ndërsa bankat e kanë të vështirë të rikuperojnë humbjet përmes ekzekutimit të kolateralit, për shkak se gjithnjë e më pak shqiptarë janë në gjendje të blejnë prona të paluajtshme sot. Ndonëse me ritëm më të ngadaltë, depozitat në sistemin bankar vijuan të ulen në dhjetor. Që nga shtatori, 312 milionë euro depozita janë tërhequr nga bankat. “Përsa i takon rezultatit financiar të sektorit bankar, ai pritet të jetë më i dobët gjatë këtij viti, si rezultat i rënies së të ardhurave nga interesat, si dhe rritjes së fondeve rezervë për kredinë me probleme”, - theksohet në raportin më të fundit të BSH-së. Por rritja portofolit të kredive të këqija nuk përbën problem për bankat tona. Ekspertët shpjegojnë se gjatë vitit 2008 sistemi bankar ka dalë me fitim duke mbuluar edhe sasinë që nuk është kthyer.Bankat dhe kreditë e këqija në gjykatëAlpha Bank-Albania Aleko Simoni dhe Elisabeta Simoni Pushuar

Shoqëria "Banka Popullore" sh.a. Gerbi 2001 shpk Pranuar

Shoqëria "Banka Popullore" sh.a. Pëllumb Ferazovici Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Anila Turdiu dhe Artur Turdiu Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Etleva Zanaj dhe Fatime Xhika Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Dervish dhe Lavdije Hajdini dhe Pëllumb Shtepani Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a Ormars 2000 Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Rexhep, Veroniqi dhe Migena Hasanlliu Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Osman dhe Jonida Mata Pranuar

Banka e Tiranës sh.a. Arjan Derveni dhe Majlinda Derveni Pranuar

Banka e Tiranës sh.a. Vasil dhe Eleni Prifti Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Zyliha Murataj Pranuar

Raiffesein Bank sh.a. Rraman Sulejmanaj Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Ramazan Vogli Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Marsel Marku Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Alketa Papajani Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Haxhi Sukthi Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Hatixhe Rama Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Arben Tole Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Anton Gjeci Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Almira Sina Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Ragim Matoshi Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Shpëtim Hysaj Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Eva Vangjo Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Shpresa Serjanaj Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Lutfije Shkëmbi Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Zhaneta Zena Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Besnik Toli Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Gëzim Frroku Pranuar

Banka Kombëtare Greqise sh.a. Afrim Idrizi Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Agron dhe Arta Xhalia Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Etmond Perlica Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Fatos Vranici Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Sanie dhe Elida Pepnika

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. (Ardian Muça) Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a Adrian Haruni dhe Alba Haruni Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Faik dhe Shqipe Xhaferi Pranuar

Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Manjola Sinani dhe Sulejman Agolli Pranuar

Banka Kombëtare Greqise sh.a Leonidha Iono Pranuar

Banka Kombetare Greqisë sh.a. Ylli Ulqinaku Pranuar

Banka Kombëtare e Greqisë sh.a. Arben Sako dhe Aida Sako Pranuar Banka Kombëtare Greqisë sh.a. Gjergj Skënderaj Pranuar

Banka Kombëtare e Greqisë sh.a. Edlira dhe Gëzim Gashi Pranuar

Banka Kombëtare e Greqisë sh.a. Bashkim Murati Pranuar

Shoqëria Aksionere Credins sh.a. Ritvan Syla Pranuar

Shoqëria aksionere "Credins" sh.a. Xhilda Kondo Pranuar

Shoqëria Aksionere "Credins" sh.a. Agim Loci Pranuar Shoqëria aksionere "Credins" sh.a. Rexho Berberi Pranua

Shoqëria aksionere "Credins" sh.a. Fatjon Syla Pranuar Shoqëria aksionere "Credins" sh.a. Vrapi 2007 shpk Pushuar

Shoqëria aksionere "Credins" sh.a. Vilger shpk Pranuar

Shoqëria aksionere "Credins" sh.a. Gjergj Leka Pranuar

Shoqëria aksionere "Credins" sh.a. Violeta Sotiri Pranuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. Latin American Group shpk Pranuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. Fatbardha Vatuku Pushuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. B.B.F sh.a. Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Fefa shpk Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. T&T Group shpk Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a.T&Group shpk Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Rubin shpk Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. T&T GRoup shpk Pranuar

Shoqëria "Banka Popullore" sh.a. Kujtim dhe Luljeta Halka Pushuar

Raiffeisen Bank sh.a. Valentina Ago Pushuar

Banka Emporiki - Shqipëri sh.a. Adelina dhe Lame Hoxhaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Fatjon Tresa Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Shkëlqim Brushulli

Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Sokol Shala Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Arjan Gjondedja Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Myzafer Kalaja Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Margret Plloci Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Angjelin Ograja Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Eduart Haxhiu Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Sekret Beqir Hallaci Pranuar pjesërisht

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Shpëtim Memetaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Hysni Dizdari Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Emri Domi Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Lek Hyseni Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Adriatik Duraku Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Xhevahir Morina Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Stiven Biba Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Daut Lleshi Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Edmond Mata Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Arben Lika Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Shkëlzen Demucaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Përparim Musaraj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Vëllezërit Caca shpk Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Arban Fifo Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Drita Friedenberger Pushuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Curri shpk Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Ermal Laci Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins"sh.a. Drita Friedenberger Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Curri shpk Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Ceramica Iltaliana Pranuar

Raiffesein Bank sh.a. Hylli Buliqi dhe Sokol Buliqi Pushuar Raiffesein Bank sh.a. Edmond dhe Nexhmije Tartari Pushuar

Raiffeisen Bank sh. a Qamil Hoti dhe Ridvan Hoti Pranuar Raiffesein Bank sh.a. Luljeta dhe Ilir Cuci Pushuar

Raiffesein Bank sh.a. Sokol Shijaku Pushuar

Opportunity Albania sh.a. Afërdita dhe Sherif Canaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare SH.A Çlirim Thaci Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Julian Kryeziu Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Henerieta Zeqo Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Shkëlzen Qazim Sadiku Pranuar Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Bledar Avni Qorri Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Altin Bejko Rrëzuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Nazmi Aliaj

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Kornela Veria Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Nimete Hysi Pranuar

Banka e Parë e Investimeve sh.a. Rajmonda Kolbucaj Pranuar

Banka e Parë e Investimeve sh.a. Fredi Skënder Mejdani Pranuar

Banka e Parë e Investimeve sh.a. Fjorda Konica Pushuar

Unioni Bank Edmond Gerxhani Pranuar

Union Bank Rajmonda Rapo Pranuar

Union Bank Etleva Metani Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Brunilda Papa Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Luljeta Cucali Pranuar Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Armand Ciraku Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Vjollca Duka Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Altin Nazari Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Majlinda Sala Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Pëllumb Zyfi Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ledjon Mastori Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Neki Vranici Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Sadik Brija Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Fatmir Drabo Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Leonard Dapa Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Skënder Haxhi Muça Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Fatmir Sina Rrëzuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Sabah dhe Suzana Tupi Pushuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Sabah Tupi dhe Suzana Tupi Pushuar

Shoqëria tregtare "Bank e Tiranës" sh.a. Bahri dhe Renata Rragami Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Kujtim dhe Luljeta Halka Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Paulin dhe Marjana Ymeri Pushuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Vladimir Xhoga dhe Elisabeta Xhoga Pushuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Zef dhe Hava Bushgjoka Pranuar

Shoqëria tregtare "Banka e Tiranës" sh.a. Mustafa Kapllani Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Rajmonda Ndrio Pranuar

Banka Kombëtare e Greqisë sh.a. Gjergji Memaj Pushuar

Banka Kombëtare e Greqisë sh.a. Vladimir Pelani Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Vjollca Muça Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Shpëtim Peshku Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Skënder Alla Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Daut Deliu Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Mehmet Dingu Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ibrahim Rasa Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Gentian Hoxha

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Andrin Cenaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Bledar Mehmetaj Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Adrian Kelmendi Pranuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. Pranuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. Golden Shoe shpk Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Bujar Pasholli Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Gani Hoxha Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Ermal Berisha Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Spartak Shahinaj Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Brunilda Tuke Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Marjan Ndue Gjoni Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Ceramica Italiana Pranuar

Oppotunity Albania sh.a Alket Kurti Pranuar

Opportunity Albania sh.a Pranuar

Alpha Bank -Albania Shoqëria VERUTI sh.p.k.) Pranuar

Alpha Bank -Albania Irma Sula Pranuar

Alpha Bank -Albania Fran Noshi Pranuar

Alpha Bank -Albania Liman, Fatime dhe Julian Topi Pranuar

Banka Emporiki-Shqiperi sh.a. Kadri Hoxha Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Perlat Sala dhe Kelva Sala Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Vokerr Punavija dhe Shpresa Punavija Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Hysni dhe Dituri Dizd Pranuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. Ardian Marku dhe Luljeta Marku Pranuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. Shpëtim dhe Vjollca Cani Pranuar

Intesa San Paolo Bank Albania sh.a. Skënder dhe Sadije Xheko Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Roland dhe Sofika Skendo Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Marka e Ylvi Kruja Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Arian e Zhaneta Jaupi Pranuar

Alpha Bank Albania Aleks dhe Ardinela Lame Pushuar

Alpha Bank Albania Sulejman Laze dhe Xhemila Laze Pranuar

Alpha Bank -Albania Roland Velija Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Albjon Bogdani Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ilir Alimehmeti Pranuar

23 Korrik 2009