brbrNis marrja ne pyetje e zinxhirit drejtues te Bankes se Shqiperise per te zbardhur mekanizmin dhe pergjegjesite per vjedhjen e 713 milione lekeve Sot kane nisur te paraqiten njeri pas tjetrit anetaret e Keshillit Mbikeqyres nderkohe qe Prokuroria konfirmon se do te marre deshmi ne te gjitha nivelet perfshire edhe guvernatorin Ardian Fullani Sipas Fushes hetimi po shkon drejt fundit per akuzen e shperdorimit te detyres ndersa kerkimi i parave vazhdon se hetimi per vjedhjen e Bankes se Shqiperise do te perfundoje se shpejti Ne keto moment Prokuroria eshte duke kerkuar bashkepunetoret e tjere dhe destinacionin e parave qe jane marre nga Banka jemi ne perfundim te veprimeve per elementet e shperdorimit te detyres Njekohesisht po punohet edhe per vjedhjen e bankave kerkimin e bashkepunetoreve te tjere dhe te lekeve qe jane marre Hetimet vazhdojne do ti shkohet deri ne fund Fillimisht ne taks forcen e prokurorise se Tiranes eshte paraqitur ish- inspektorja e pergjithshme e Bankes se Shqiperise ne periudhe 2005-2010 Teuta Baleta Nepermjet saj prokuroret jane perpjekur te zbulojne mekanizmin si funksiononin kontrollet brenda Bankes Baleta eshte paraqitur e para qe neoren 08 00 te mengjesit dhe ka dale nga zyra pas 90 minutash Me pas procesi ka vijuar me pyetje-pergjigje te anetareve te keshillit mbikqyres Ermelinda Meksi dhe Ela Golemi Nderkohe ne Prokurori eshte paraqitur edhe drejtori juridiki bankes i cili ka deklaruar se ka ardhur per te vene ne dispozicion te prokurorise disa dokumenta qe i sherbejne hetimitbrbr
br