Ministri i Jashtem kroat, Gordan Jandrokovic, siguroi dje se vendi i tij do te beje cfaredo qe te jete e nevojshme per te permbushur kriteret e anetaresimit ne Bashkimin Evropian.


Jandrokovic tha ne Bruksel se qeveria e Zagrebit do t'i permbahet afatit te qershorit per reformat e gjyqesorit dhe perparimin ne luften kunder korrupsionit. Komisioneri i BE-se per Zgjerimin, Oli Ren, tha se Kroacia ka perspektive te mire per perparim, megjithese ka ende shume pune per te bere. Ai tha se zyra e tij deshiron qe Kroacia te filloje negociatat nga fundi i qershorit per politikat e tjera, duke perfshire konkurrencen dhe prokurimet publike. Bisedimet per anetaresimin e Kroacise ne bllokun evropian filluan ne vitin 2005.