Kryetarja e Parlamentit te Pakistanit zonja Fahmida Mirza do te vizitoje Shqiperine ne datat 15-20 tetor. Vizita e pare e nje kryeparlamentareje pakistaneze e cila eshte e para grua qe zgjidhjet ne postin me te larte ne Pakistan vjen pas ftese se Topallit. Diten e shtune date 15 tetor 2011 ne oren 1000 Kryetarja e Kuvendit do te prese homologen e saj nga Pakistani ne nje takim koke me koke. Pas takimit dy kryetaret e parlamenteve do te japin nje deklarate te perbashket per mediat. Teme e bisedes mes dy kryetareve te parlamenteve do te jete bashkepunimi parlamentar si nje nxitje konkrete edhe per bashkepunimin ne fusha te tjera vecanerisht ne marredheniet ekonomike. Gjate vizites se saj ne Tirane zonja Mirza dhe delegacioni qe e shoqeron do te takohet edhe me personalitetet e larta te vendit. Kryetarja e Parlamentit te Pakistanit ka shprehur nje interes te madh per te njohur Shqiperine dhe ne axhenden e saj jane parashikuar vizita ne qytete te ndryshme te vendit si Berat Shkoder Durres Kruje e te tjere. Ne 6 vitet e fundit me ftese te Kryetares se Kuvendit kane vizituar Shqiperine rreth 40 kryetare parlamentesh nga e gjithe bota. Shume prej ketyre vizitave kane hapur nje kapitull te ri ne marredheniet nderparlamentare dypaleshe duke qene vizita te para te ketij niveli te larte ne Shqiperi si vizita e Kryetarit te Parlamentit te Kanadase Islandes Norvegjise Gjermanise Suedise Mbreterise se Bashkuar Norvegjise Armenise Arabise Saudite etj.