Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë, Jozefina Topalli priti sot delegacionin e Fondacionit holandez Eduardo Frei, fondacion i Partisë Kristiandemokrate, të kryesuar nga zoti Bart van Winsen.Zoti Winsen vlërësoi transformimet e mëdha të Shqipërisë, të njohura tashmë në mbarë botën përmes studimeve më të fundit prestigjioze mediatike si Newsweek, apo të raporteve globale ekonomike dhe të biznesit.


Duke u ndalur pikërisht në studimin e Newsweek, i cili e rendit Shqipërinë në vendin e 57, ndër 100 vendet më të mira për të jetuar, Kryetarja e Kuvendit tha se nuk mund të gjendet vend tjetër si Shqipëria, që të ketë arritur kaq shumë, në pak vite.


Kryetarja e Kuvendit e njohu delegacionin holandez me punën intensive të parlamentit, ku vetëm këtë vit janë miratuar mbi 250 ligje e vendime, pjesë e refomave të mëdha.


Zonja Jozefina Topalli tha se: Në një kohë të krizës ekonomike globale, falë doktrinës ekonomike e vizionit të qartë, Shqipëria, jo vetëm pati rritje ekonomike pozitive, por vijoi rritjen e pagave e pensioneve edhe pse një vend me taksat më të ulta në Europë.


Vetëm pak ditë më parë, USAID në raportin mbi performancën e Qendrës Kombëtare të Regjistrimit të Biznesit në Shqipëri konfirmoi suksesin e reformave të ndërmarra për përmirësimin e klimës së biznesit në vend. Po ashtu, Shqipëria u vlerësua nga OKB me çmimin e ekselencës për prokurimet elektronike.


Nisur nga të gjithë këto, por edhe falë zhvillimit të infrastrukturës, nuk ka ndonjë vend tjetër, që në 5 vjet të ketë dhjetëfishuar turizmin, siç ka ndodhur në Shqipëri. Turizmi, po shndërrohet gjithnjë e më shumë ndër degët më kryesore të ekonomisë shqiptare dhe vetëm në dy vjet turizmit u rrit me 60 përqind.


Kryetarja e Kuvendit tha se tashmë Shqipëria ndodhet në momentet e saj më të mira, falë angazhimit dhe punës intensive për finalizimin së shpjeti të heqjes së vizave për qytetarët shqiptarë, duke pasur si prioritet të qartë; integrimin në familjen europiane, familje të cilës i përkasim.


var js_search_kriteria_more_than_mesg = "Ju lutem jepni një fjalë me më shumë se dy karaktere";
var tp = "k=255";
var pub_path = "/";
var search_mode = "";


GOFoto Galeri
më shumë


Live
Seancat Plenare Live

Video Galeri

$j(document).ready(function($) {
createPlayerSI();
});
function createPlayerSI() {
var flashvars = {
file:"http://www.parlament.al/media/diplomacia_1.flv",
type:"video",
autostart:"false",
skin:"http://www.parlament.al/templates/NEModules/mediaModule/skins/player.swf",

frontcolor:"000000",
backcolor:"ffffff",
screencolor:"838f8d",
lightcolor:"32a6cb",

bufferlength:"1",
volume:"90",
repeat:"none",
quality:"true",
displayclick:"play",
stretching:"uniform",
controlbar:"over",
shuffle:"false",
mute:"false",
logo:"http://www.parlament.al/graphics/spacer.gif",
item :"0"
}
var params = {
allowfullscreen:"true",
allowscriptaccess:"always",
wmode:"opaque"
}

swfobject.embedSWF("http://www.parlament.al/templates/NEModules/mediaModule/player.swf", "previewSI34128145", "220", "125", "9.0.115", false, flashvars, params);
}Get the Flash Player to see this player.