Per shkak te situates se krijuar nga koronavirusi dhe rritja e rasteve te te prekurve, Policia e Shtetit informon gjithe te interesuarit se ne cilat vende shqiptaret mund te levizin te lire dhe kushtet qe duhet te plotesohen per rastet e tjera.kakavije_1850


Perjashtim bejne sigurisht vendet e tjera të zonës Schengen, (BE) pasi nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.


JA DETAJET 


Policia e Shtetit njofton se situata e kufizimeve të lëvizjes së shtetasve në kufi, paraqitet:


me Kosovën  lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;me Malin e Zi  mund të lëvizin vetëm personat që posedojnë një dokument të lëshuar nga laboratorët e akredituar të testimit të COVID-19, jo më shumë se 48 orë më parë, ku vërtetohet se rezultojnë negativ në testin PCR. Nëse shtë nj grup mbi 10 vet, testi kryhet nga autoritetet malazeze në kufi;


me Maqedoninë e Veriut  lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;


me Greqinë  lejohet kalimi për shtetasit e pajisur me leje qëndrimi dhe ata të pajisur me pasaporta greke, kamionë dhe për rastet të autorizuara nga autoritetet shtetërore greke;


me vendet e tjera të zonës Schengen  nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.


Për të udhëtuar drejt Shqipërisë  kufiri shtë i hapur pr të gjithë shtetasit e huaj apo shqiptarë, sipas rregullave në fuqi.