Rrëshqitësi me sajë, Nodar Kumaritashvili, i cili humbi jetën të premten e kaluar si pasojë e lëndimeve të rënda pas aksidentit në prova në prag të fillimit të Lojërave Olimpike Dimërore, tri ditë më parë i kishte pranuar babait të tij se kishte frikë nga shtegu.Kumaritashvili në përgatitje për pjesëmarrjen e parë të tij në Lojëra kishte humbur kontrollin e sajës në shpejtësinë prej rreth 140 km/h dhe doli nga shtegu, duke u përplasur në barrierën metalike. Pavarësisht ndihmës së menjëhershme, mjekët nuk arritën të shpëtojnë jetën e 21 vjeçarit.Ndërsa e përditshmja amerikane The Wall Street Journal ka njoftuar të hënën se Kumaritashvili gjatë një bisede me babanë e tij, David, tri ditë para aksidentit, kishte pranuar se ka frikë nga shtegu.“Djali im më ka thirrur tri ditë para fillimit të Lojërave dhe ma ka thënë se ka frikë nga shtegu. I kam thënë t’i lëshojë këmbët dhe të ngadalësojë sajën, por jo. Ai më tha se pasi të paraqitet në shteg, do të shkojë deri në fund. Ishte i guximshëm”, tha David.Nodar Kumaritashvili kishte biseduar me prindërit e tij edhe disa orë para provës së kobshme. Sipas disa njoftimeve, ai i kishte porositur ata se synon t’i “bëjë të ndiheni krenarë”.