Jo t gjitha vendimet administrative mund t shkojn n gjykat, pr t’u kthyer n tituj ekzekutiv. Kshtu u shpreh deputeti Viktor Gumi n Komisionin parlamentar t Ligjeve, ku u miratua projektligji “Pr kundravajtjet administrative”. Gjat diskutimeve nen pr nen t ktij drafti, Gumi propozoi q t bhet nj shtes n nenin 7 t tij pr t saktsuar rastet kur mund t shkohet n gjykat. “Vendimi pr kundravajtjen administrative, sipas ktij ligji, bhet i ekzekutueshm nga organi administrativ q e ka nxjerr at. Kur organi administrativ q ka nxjerr kundravajtjen administrative, i cili sht
i ekzekutueshm sipas ktij ligji, nuk ka n prbrjen e tij strukturat e ekzekutimit me forc t detyrimeve, pr ekzekutimin e kundravajtjes ngarkohet shrbimi prmbarimor”, - propozoi ligjvnsi demokrat. Shtesa e
n nenin 7 t draftit u pranua nga specialistja e Ministris s Financave dhe u miratua m tej edhe nga antart e komisionit. N baz t ksaj shtese t br, ato institucione q kan struktur q mund ta ekzekutoj nj vendim administrativ, si jan bashkit, komunat apo inspektorate t ndryshme, nuk kan pse e ojn vendimin n gjykat, por e ekzekutojn vet. Deputett propozuan gjithashtu prkufizime m t qarta n lidhje me prcaktimin e shkeljeve t ndryshme, si dhe n lidhje me skemat e llojit t shkeljeve dhe rndsin e tyre. Komisioni i Ligjeve miratoi gjithashtu edhe aktin normativ “Pr koncesionet” t ndryshuar” me an t t cilit synohet q t harmonizohet reforma koncesionare me at t prokurimeve publike. Kshtu, procesi i ankimimit apo rishikimit administrativ n sektorin e prokurimeve dhe t koncesioneve t ket t njjtn struktur.