Vendimi

Hapet programi i studimit t doktoraturs n degn e Infermieris

Nj tjetr program studimi miratohet para nisjes s vitit t ri akademik. Qeveria, ndrsa ka diskutuar shtje me rndsi si turizmi, nuk ka ln pas dore edhe arsimin. Me propozimin e ministrit t Arsimit dhe Shkencs, Kshilli i Ministrave miratoi dje hapjen e programeve t studimeve t ciklit t tret t doktorats, n Fakultetin e Infermieris, t Universitetit t Tirans. Sipas vendimit, degt e programeve t miratuara jan doktorat n “Lndt Klinike”, n prfundim t t cilit lshohet diploma pr gradn shkencore “Doktor (Dr.) n Lndt Klinike”. Doktorat n “Lndt Paraklinike”, n prfundim t t cilit lshohet diploma pr gradn shkencore “Doktor (Dr.) n Lndt Paraklinike”.


Kto programe studimi e fillojn veprimtarin msimore n vitin akademik 2010–2011. Kohzgjatja e ktyre programeve t studimeve t doktorats sht t paktn 3 (tre) vite akademike, ku prfshihen edhe 60 kredite pr studime t organizuara.


Kuota e pranimit n kto programe studimi pr vitin akademik 2010-2011 sht: Doktorat n “Lndt Klinike", 40 kuota, Doktorat n “Lndt Paraklinike", 40 kuota.
N kuotn e msiprme caktohet 10% pr studentt nga trojet shqiptare, jasht kufijve t Republiks s Shqipris.


Kuotat e paplotsuara rishprndahen nga Ministria e Arsimit dhe Shkencs.
Tarifa e shkollimit pr kto programe studimi t doktorats sht 200 mij lek dhe likuidohet pr do vit t kohzgjatjes normale n kste t caktuara nga Fakulteti i Infermieris i Universitetit t Tirans. Efektet financiare q rrjedhin nga zbatimi i ktij vendimi prballohen nga buxheti i Universitetit t Tirans, pa efekte buxhetore shtes. Ngarkohen Ministria e Arsimit dhe Shkencs dhe Universiteti i Tirans pr zbatimin e ktij vendimi. Ky vendim hyn n fuqi pas botimit n “Fletoren Zyrtare”.
#