Me nj votim t hapur Kuvendi i Shqipris ka dhn plqimin pr kandidaturn e Mehdi Bicit pr Gjykatn e Lart. Me 71 vota pro, asnj kundr dhe asnj abstenim, Mehdi Bici emrohet pr n Gjykatn e Lart. Ndrsa kandidatura e Sokol omos sht rrzuar. 64 deputet votuan kundr, 4 pro dhe tre abstenuan. Grupi parlamentar i PS-s u largua nga salla e Kuvendit duke mos marr pjes n votimin e kandidaturave. Deputeti Fatmir Xhafaj tha se maxhoranca me forcn e kartonave po mundohet t vendos arbitrat e saj n Gjykatn e Lart.