Levizja Socialiste per Integrim pershendeti vendimin e Presidentit te Republikes, Bamir Topi, per te mos dekretuar Kodin e ri Zgjedhor te votuar ne kuvend pak kohe me pare.

Nenkryetari Pellumb Xhufi e cilesoi kete si nje tregues te pergjegjshmerise se kreut te shtetit per te moslejuar shkeljen e Kushtetutes nga dy partite e medha.

“Mosdekretimi i kodit eshte bere per arsye serioze pas perplasjes se Kodit me Kushtetuten. Ky Kod eshte jo Kushtetues dhe tani ne ngarkohemi me nje pergjegjesi te madhe”, u shpreh xhufi.

LSI mendon se kthimi i Kodit eshte nje rast i mire per rishqyrtim te disa pikave te diskutueshme ne Kod, sic eshte ajo per komisionet zgjedhore.

“Duhet te perbeje nje draft jo vetem per elemente te cilet jane bere barre per kthimin e Kodit, por edhe per ceshtje te tjera qe kane te bejne me vetepermbajtje sidomos me ato dispozita qe kane te bejne me procesin zgjedhor”, u shpreh Xhufi.AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','580','height','99','src','flash/banner','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','flash/banner' ); //end AC code