Arben Frroku dhe Dritan Lamaj kane qene me pare miq mes tyre madje biznesmeni Frroku i kishte shkuar ne shtepi per ta ngushelluar per vdekjen e te atit Kjo eshte pranuar sot ne Gjykaten e Krimeve te Renda nga i vellai i Arben Frrokut deputeti Kristian-Demokrat Mark Frroku i cili ishte deshmitari i radhes i thirrur nga organi i akuzes Por deputeti Frroku nuk i ka dhene pergjigje pyetjes se Prokurove se perse ishte prishur kjo miqesi duke deklaruar se ish-shefi i komisariatit nr 6 kishte konflikte edhe me rreth 200 biznese te tjera te zones Gjithashtu Frroku ka deklaruar se nuk ka patur dijeni ne lidhje me nje konflikt te dajes se ish-kryekomisarit Lamaj te cilit biznesmeni Arben Frroku i kishte sekuestruar banesen pasi kishte lene nje shume parash ne lojerat e fatit te administruara prej tij Vellai i te pandehurit ka deklaruar se vrasjen e krykomisarit e kishte mesuar pasi u kishte ardhur policia per kontroll nderkohe qe Arbeni ishte nisur drejt Greqise me shoferin e tij Jak Jaku ne udhetim per te cilin tha se kishte dijeni qe prej disa ditesh Por kjo pjese e deshmise ka rene ndesh me deklarimet qe po ai vete ka dhene menjehere pas ngjarjes ne Prokurori ku kishte deklaruar se nuk kishte dijeni se Arbeni do te ikte ne Greqi Pas Frrokut ka deshmuar edhe pronari i nje Universiteti privat Edmond Vlashaj i cili tha se ishte konfliktuar disa here me kryekomisarin Lamaj per shkak te dy incidenteve qe kane ndodhur ne Universitetin e tij Vlashaj tha se veprimet e dhunshme dhe te kundraligjshme te kryekomisarit i kishin detyruar te benin marshim proteste kunder tij si dhe te shperndanin postera ne rruge
br