Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme i është përgjigjur letrës publike të presidentit Ilir Meta për negociatat me Greqinë.


Zëdhënësja e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Edlira Prendi, nënvizon se Procesi i nisur me Greqinë është kompleks, ndaj  kërkon qetësi, maturi, institucionalizëm dhe jo projektimin e një anormaliteti që nuk ekziston.


Reagimi i plotë


Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme po shqyrton letrën e Presidentit të Republikës, në përgjigje të kërkesës së dërguar prej saj, për lëshimin e autorizmit për fillimin e negociatave me palën greke për delimitimin e hapësirave detare mes dy vendeve.


Çështjeve të ngritura nga Presidenti i Republikës, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme do tu përgjigjet në rrugë institucionale. Sikundër Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme është i angazhuar për të vijuar bisedimet e konsultimet e nisura me Presidentin e Republikës për të gjitha çështjet me interes për këtë proces.


Procesi i nisur me Greqinë është kompleks, ndaj  kërkon qetësi, maturi, institucionalizëm dhe jo projektimin e një anormaliteti që nuk ekziston.(TemA)