N kt “botim”, maturantt do t mund t gjejn t gjitha rezultatet e provimeve

Pas prfundimit t dorzimit t formularit A2, Ministria e Arsimit dhe Shkencs nisi punn pr hartimin dhe publikimin e librit t transparencs. Ky dokument sht nj tjetr element i rndsishm i Maturs Shtetrore. Qllimi i tij sht sidomos korrigjimi i pasaktsive t t dhnave t maturantve. Libri i transparencs pritet t publikohet n faqen zyrtare t Ministris s Arsimit dhe Shkencs, gjat ktyre ditve. Ai do t zbardhet pr t gjith maturantt, pr t tretin vit me radh. Ky dokument sht jo vetm i nevojshm, por edhe i domosdoshm pr realizimin e nj procesi trsisht transparent dhe t kontrollueshm. Por, jo vetm kaq, ai u jep sigurin nxnsve q t dhnat e tyre do t korrigjohen n mnyr korrekte dhe t hapur.


Tashm, pas afishimit t notave t provimeve me zgjedhje, testeve t fundit t Maturs Shtetrore, MASH do t vendos n dispozicion t t rinjve t gjitha t dhnat pr pikt e marra. N kt libr, maturantt do t mund t gjejn t gjitha rezultatet e provimeve, ID-n e tyre, notn mesatare, si dhe pikt e grumbulluara n total.
#