Partia Socialiste po përjeton një ndër situatat më të vështira të drejtimit të degëve. Vitin e kaluar, duke nisur nga muaji qershor duhet të zhvilloheshin zgjedhjet për krerët e njësive vendore të kësaj partie. Proces i cili duhet të përfundonte dhe të finalizohej në Kongresin e 5 nëntorit 2011. Aktualisht nuk janë zhvilluar zgjedhjet në mbi 1/3 e njësive vendore, në të 12 qarqet e vendit, duke shkaktuar një paralizim të punës në parti. Nuk janë zhvilluar zgjedhjet për kryetarin e degës së Bashkisë Tiranë, e cila vlerësohet si më e rëndësishme, duke nisur nga numri i madh zgjedhjësish. Po ashtu, nuk janë zhvilluar zgjedhjet për degën e Bashkisë Shkodër, në Vlorë, Sarandë, Fier, Lezhë, Kukës e në shumë bashki e komuna të tjera.

Lidershipi socialist është vënë nën akuza të forta nga vetë zyrtarë të kësaj force politike për mosrespektim të normave statutore, për mungesë përgjegjësie, dështim në forcimin e strukturave. Akuzat për paralizim bëhen më të forta, në momentin kur viti 2012 është shpallur si një vit zgjedhor dhe që do i kushtohet tërësisht plotësimit të programit politik për zgjedhjet e vitit 2013 dhe përgatitjeve për këtë garë elektorale. Ndërkohë që lidershipi i Partisë Socialiste flet për nevojën për forcim të strukturave, për afrimin e sa më shumë njerëzve, moszhvillimi i zgjedhjeve, për shumë socialistë është një tregues i mangësive në orientimin e strukturave.Qarku Tiranë

Bashkia Tiranë

Bashkia Kavajë

Bashkia Rrogozhinë

Bashkia Vorë

4 Komuna

11 Minibashki

Qarku Korçë

Bashkia Bilisht

6 Komuna

Qarku Kukës

Bashkia Kukës

Bashkia Krumë

17 Komuna

Qarku Lezhë

Bashkia Lezhë

Bashkia Rubik

12 Komuna

Qarku Shkodër

Bashkia Shkodër

Bashkia Pukë

1 Komunë

Qarku Vlorë

Bashkia Vlorë

Bashkia Delvinë

Bashkia Sarandë

Bashkia Konispol

7 Komuna

Qarku Berat

1 Komunë

Qarku Dibër

Bashkia Klos

4 Komuna

Qarku Durrës

Bashkia Sukth

7 Komuna

Qarku Elbasan

Bashkia Gramsh

Bashkia Librazhd

Bashkia Belsh

Bashkia Peqin

11 Komuna

Qarku Fier

Bashkia Fier

6 Komuna

Qarku Gjirokastër

7 Komuna