Ambasadori i OSBE-së në Shqipëri Eugen Wolfarth deklaroi se ligji i debatuar për manaxhimin e mbetjeve duhet te kete si synim jo vetem zhvillimin ekonomik te vendit por dhe ate mjedisor. Deklaratat Wolfarth i bëri nga qyteti i Shkodrës, ku theksoi gjithashtu se e drejta kushtetuese e Presidentit për ta kthyer mbrapsht këtë ligj është dicka që nuk mund të komentohet.

Ndersa përsa i përket ngercit politik, Wolfarth ka perseritur nevojën
për dialog dhe për kontributin e opozitës për realizimin e reformave
dhe miratimin e projektligjeve me 3/5.AS