Hapen procedurat pr t drejtn e veprimtaris s transportit t udhtarve n linjat ndrqytetse. Bashkia e Tirans do t bj przgjedhjen e operatorve, q do t fitojn t drejtn e ushtrimit t veprimtaris s transportit t udhtarve n linjat e rregullta ndrqytetse. Jan 14 linja q lidhin Tirann me qarqet e tjera si dhe dy linja brenda qarkut t Tirans, pr t cilat kan nisur procedurat e pranimit t dokumenteve pr licenc. Sipas Drejtoris s Kontrollit t Territorit Urban n Bashkin e Tirans, periudha e pranimit t dokumentacionit pran Sektorit t Informimit Qytetar do t jet nga 1 deri m 15 korrik. Przgjedhja e fituesve do t bhet nprmjet sistemit t pikve q do t grumbullohen, mbshtetur n dokumentacionin e paraqitur. Prmet, Shijak, Selenic, Hani i Hotit, Burrel, Bulqiz, Peshkopi, Kuks-Morin, Murriqan, Kruj, Libohov, Bilisht, Koplik, Pogradec jan qytetet q do t lidhen nga linjat ndrqytetse, pr t cilat sht hapur procedura e konkurrimit. Ndrsa pr brenda qarkut jan linjat: Tiran – Kavaj – Tiran dhe Tiran – Rrogozhin – Tiran. Pr kt aplikim subjektet duhet t plotsojn kushtin e personit juridik dhe t ken selin n qytetin e Tirans. Gjat shqyrtimit t dokumentacionit t subjekteve, do t zbatohet sistemi i vlersimit me pik dhe radha e hyrjes s dokumentacionit n institucion (numri hyrs i protokollit), si element baz pr transparencn e procesit t licencimit. Shpallja e rezultateve do t bhet brenda 60 ditve.


Dokumentacioni i nevojshm pr aplikim sht:
Krkesa e aplikantit, e cila duhet t prmbaj llojin e veprimtaris q krkon t kryej dhe adresn e plot t selis, numrin e telefonit, faksit, e-mail etj.
Akti i themelimit dhe statuti, ku specifikohet transporti i udhtarve si fush e ushtrimit t veprimtaris
Operatori duhet t jet i regjistruar n regjistrat prkats profesional ose tregtar t shtetit dhe paraqet kopje t ekstraktit mbi historikun e subjektit, t lshuar nga Qendra Kombtare e Regjistrimit, cili duhet t vrtetoj se:
subjekti nuk sht n proces falimentimi
subjekti nuk sht i dnuar pr shkelje penale
Nj dokument, q vrteton se kapitalet e subjektit nuk jan n duart e prmbaruesit gjyqsor apo ekziston nj urdhr sekuestrimi pr to, lshuar nga Zyra e Prmbarimit
Nj dokument, q vrteton se subjekti nuk ka kryer shkelje serioze t ligjeve t transportit, Kodit Rrugor, lshuar nga Drejtoria e Prgjithshme e Shrbimeve t Transportit Rrugor
Deklarat (t mbajtur prpara noterit), q merr prsipr plotsimin e parametrave tekniko-ekonomik t prcaktuar nga autoriteti licencues, n rast t shpalljes fitues
Programi vjetor ekonomiko-financiar dhe i zhvillimit t veprimtaris pr biznesin, q parashikohet t ushtrohet (plan biznesi)
Depozit bankare 30 000 lek, pr mjetin e par dhe 15 000 lek pr do mjet shtes. Ndrmarrja duhet t provoj gjendjen e prshtatshme financiare me an t nj vrtetimi si nj garanci bankare, nj sigurimi nga nj ose m shum banka ose institucione financiare, prfshir kompanit e sigurimit, si nj garanci n lidhje me shumn e prcaktuar
Dokumentacion, q vrteton zotrimin e kompetencs profesionale dhe prvojs, kontratn e puns (t lidhur prpara noterit), me kohzgjatje t paktn njvjeare me drejtuesin teknik t veprimtaris, q plotson krkesn pr kompetenc profesionale, pr rastet kur kjo nuk plotsohet nga administratori, ose pronari/pronart e shoqris, si dhe dokumentacion, q vrteton prvoja t ngjashme n kt fush
Formularin e vetdeklarimit t gjendjes gjyqsore pr drejtuesin e veprimtaris dhe administratorin e saj
Kontrat me agjenci transporti udhtarsh dhe taksi
List me targat e automjeteve, q do t prdor (n form prshkrimi dhe katalogu fotografik), ku prezantohet:Kapaciteti transportues
Paraqitja e jashtme
Paraqitja e brendshme
Prshtatshmria e autobusve ndaj personave me aftsi t kufizuara
Numri i dyerve
Raporti i vendeve ulur ndaj atyre n kmb
Mjetet e informimit dhe komunikimit
Lejet e qarkullimit (kontratat e qiramarrjes)
Referenca dhe do dokument tjetr q vrteton prvoj n transportin e udhtarve
do dokumentacion tjetr q krkohet sipas standardeve t linjs t prcaktuara n urdhrin prkats apo legjislacionit n fuqi