Ne Shkoder situata paaraqitet alalrmante ndonese oret e fundit situata eshte normalizuar. Ky konfirmim vjen nga kryetari i Bashkise Shkodres Lorenc Luka ne nje lidhje telefonike per Ora News ndersa thekson se rritja e kuotes se liqenit te Shkodres ne kuota te paparashikuara ka cuar ne perkeqesim te situates.


Nderkohe dy komuna te nenShkodres Dajci dhe Ana e Malit jane te permbytura plotesisht. Gjendje shume problematike paraqitet dhe ne Velipoje. Gjithashtu lagjet periferike te qytetit te Shkodres sidomos ajo e Livadheve mbulohen nga uji. Luka theksoi se jane marre masat emergjente ku nder to familjet jane strehuar neper konvikte e ndersa ka nisur evakuimi.