Lul Berisha dhe Indrit

Dokle kanë dalë dje në

mënyrë demonstrative

njëri pas tjetrit nga salla

e gjyqit, pas një vendimi të dhënë

nga trupi gjykues, në lidhje me

rrëzimin e disa kërkesave dhe

provave të kërkuara nga mbrojtja.

Dalja e tyre nga salla nuk i ka

dhënë as në këtë seancë mundësi

të penduarit, Adriatik Coli, të

rrëfehej përpara gjykatës. Braktisja

e sallës nga të pandehurit

dhe avokatët e tyre erdhi pasi

gjykata refuzoi të pranonte

kërkesën e tyre, që në gjykatë të

vijnë për të dëshmuar Kryeministri

Sali Berisha, Kryeparlamentarja

Jozefina Topalli dhe ish-ministri

i Brendshëm, Sokol Olldashi.

Pas kësaj, avokatët thanë se

gjyqi është i montuar politikisht

dhe duke akuzuar disa prej

krerëve të shtetit, provë për të

cilën kërkonin të administronin

një CD, me fjalimet në parlament

të krerëve të shtetit shqiptar, kur

ata kanë përmendur emrat e të

pandehurve. Kjo kërkesë, e cila

nuk është pranuar nga Gjykata e

Krimeve të Rënda, u ka dhënë

mundësinë avokatëve të gjejnë

edhe një tjetër mundësi për ta

braktisur sallën e gjyqit, por

prokuroria ka kërkuar pezullimin

e afateve të paraburgimit, duke

mos i dhënë mundësinë atyre të

përfitimit për llogaritjen e kohës

së paraburgimit.

Megjithëse kanë paguar qindra

mijëra euro për eliminimin e

njëri-tjetrit, Lul Berisha dhe Indrit

Dokle, dy hasmit e dikurshëm,

kanë "bashkëpunuar" sërish

dje në Gjykatën e Krimeve të

Rënda, duke habitur anëtarët e

tjerë të bandave kriminale të

Durrësit. Të urryer deri në vdekje

nga njëri-tjetri, Berisha dhe Dokle

e kanë parë të arsyeshme të

sheshojnë mosmarrëveshjet,

duke krijuar një konfuzion në

gjykatë. Të ndarë nga dhjetëra

punonjës të policisë dhe nën sytë

e medias, Lul Berisha ka bërë një

kërkesë që në seancë të dëshmojnë

tre nga shtetarët më të lartë

aktualë.

Një seancë më parë Berisha-

Dokle, pasi hynë në kafaz të fundit

në radhë, u shfaqën jo më si

dy armiq betuar kohë më parë,

por i dhanë dorën njëri-tjetrit,

duke u përshëndetur dhe ulur

fare pranë, por të ndarë me

efektivë të policisë. Menjëherë pas

rehatimit në kafaz, dy "krerët" e

bandës të ndarë që nga viti 2005,

filluan të shkëmbenin fjalë dhe të

qeshnin me batutat mes tyre, gjë

kjo që ra në sy në sallën e gjyqit,

duke shprehur habi te të pranishmit

në seancën e djeshme gjyqësore.

Biseda mes tyre zgjati rreth

15 minuta, deri në momentin e

hyrjes në sallë të trupit gjykues,

që u ndërpreu dy të pandehurve

bisedën dhe të qeshurat nga

batutat e shkëmbyera. Më

shumë sesa shkrirje akujsh, komunikimi

i përzemërt "faqe

botës", duket si një pakt mes dy

krerëve të bandës së Durrësit,

për të rrëzuar kësisoj dëshminë

e të penduarit Adriatik Coli.