Keshilli bashkiak i Lushnjes votoi dje per te shkurtuar 47 vende pune ne administraten e bashkise. Vendimi eshte kundershtuar nga kryebashkiaku Albert Sanxhaku dhe keshilltaret socialiste por me shumice votash u vendos heqja e tyre.

Nje dite pas vendimit personat qe do humbin vendet e punes protestuan para godines se bashkise dhe kerkuan anullimin e vendimit te keshillit bashkiak,

Keshilltaret e djathte thane se nga keto shkurtime kursehen 1.5 milione leke qe mund te perdoren per inevstime.