Vetëm dy ditë para fillimit të vitit të ri shkollor gjendja e godinave
të shkollave në disa nga komunat e rrethit të Lushjës është e
mjerueshme.Nje nga keto eshte dhe shkolla e fshatit Thanasaj te komunes Dushk. Ne kete shkolle mungojne tualetet, ndriçimi, muret jane me lageshtire dhe prej 20 vitesh ne kete shkolle nuk eshte vene dore. Drejtori i shkolles dhe mesuesit shprehen se kushtet jane te papranueshme per te zhvilluar nje proces normal mesimor. Drejtoria e Higjienes ne Lushnje ne raportin e fundit te saj ka thene se kjo shkolle nuk duhet te hapet per shkak te kushteve te veshtira qe paraqet per nxenesit. / Top Channel