Ministria e Arsimit shpalli dje fituesit e Olimpiadës Kombëtare të Matematikës për nxënësit e shkollave te mesme, i cili u zhvilluar në datën 15 mars 2008. Nxënësit e klasave X, XI, XII, që janë fitues deri në vendin e gjashtë sipas listës së mëposhtme, duhet të paraqiten në datën 5 prill në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës, ku do të zhvillohet testi seleksionues për këta nxënës, për të përfaqësuar Shqipërinë në Olimpiadën Ballkanike. Ndërsa nxënësit që kërkojnë të ankimojnë rezultatet e tyre për pikët e marra, mund të paraqiten në Fakultetin e Shkencave të Natyrës deri në datën 29 mars dhe të kontaktojnë me Edmond Pishën.

Pesë olimpiadat kombëtare

MASH-i organizon çdo vit, nëpërmjet Drejtorive Arsimore Rajonale, 5 olimpiada kombëtare në lëndët: Matematikë, Informatikë, Fizikë, Biologji dhe Letërsi. Çdo vit nga këto konkurse spikasin dhe nderohen me çmime rreth 150 nxënës të talentuar të moshave nga 14–18 vjeç. Deri sot Shqipëria ka marrë pjesë në 23 olimpiada ballkanike dhe 7 botërore. Rezultatet pozitive të nxënësve tanë në aktivitetet shkencore jashtë shtetit, tashmë janë bërë një realitet i pranueshëm nga juritë ndërkombëtare. Sipas MASH-it, ky rezultat është edhe një fryt i punës së mësuesve në shkollat e mesme të vendit.

Fituesit

Sipas listës zyrtare që po publikon MASH-i, fituesit janë nga qytete të ndryshme të vendit. Për klasat e nënta vend të parë ka marrë një djalë nga qyteti i Fierit, Tedi Alia, ndërsa vendi i dytë dhe i tretë është fituar nga konkurrentë që vinin nga Shkodra, Durrësi dhe Tirana. Ndërsa për klasat e dhjeta janë renditur qytetet e Elbasanit, Tiranës, Vlorës, Fierit dhe Dibrës. Për klasat e njëmbëdhjeta më shumë pikë ka marrë konkurrenti nga kryeqyteti, duke u vijuar më pas nga konkurrentë më me pak pikë nga qytete të tjera.Fituesit

Klasa IX

Vendi i parë

Tedi Alia 24 pikë Fier

Vendi i dytë

Disel Spahija 23 pikë Shkodër

Vendi i tretë

Rigert Mema 22 pikë Durrës

Arnold Shehu 22 pikë Tiranë

Klasa 10

Vendi i parë

Kristiana Tulina 20 pikë Elbasan

Vendi i dytë

Erion Dervishi 18 pikë Tiranë

Vendi i tretë

Jurgen Fataj 12 pikë Vlorë

Vendi i katërt

Endrit Shehaj 11 pikë Fier

Vendi i pestë

Elona Hasa 10 pikë Dibër

Vendi i gjashtë

Elvira Troka 9 pikë Fier

Klasa XI

Vendi i parë

Andi Reci 31 pikë Tiranë

Vendi i dytë

Manushaqe Muço 18 pikë Vlorë

Vendi i tretë

Niko Kaso 15 pikë Vlorë

Jurgen Kopliku 15 pikë Tiranë

Albana Grëmbi 15 pikë Fier

Ndriçim Hajdari 15 pikë Lushnje

Klasa XII

Vendi i parë

Erdian Spaho 22 pikë Tiranë

Vendi i dytë

Eglantina Dani 19 pikë Tiranë

Vendi i tretë

Redi Haderi 16 pikë Shkodër

Vendi i katërt

Rezarta Myrtollari 14 pikë Korçë

Vendi i pestë

Ornela Lalaj 10 pikë Vlorë

Limonera Bozhaj 10 pikë Fier

Marsida Çollaku 10 pikë Tiranë27 Mars 2008