Majlinda BreguDeputetja e PD-së dhe kryetarja e Komisionit të Integrimit shkruan në Facebook se për Shqipërinë nuk do të ketë datë negociatash para zgjedhjeve elektorale. Ajo shkruan se procesi i integrimit është për qytetarët dhe nuk mundet që të fitojë kredo një parti politike e vetme.


Nuk besoj se pret njeri date celje negociatash ne dhjetor. Sidomos 6 muaj para zgjedhjeve parlamentare. Ndjese, por kush nuk e kupton procesin, vendos e heq data sipas qejfit ose axhendes, shkruan Bregu.


Sipas saj, celja e negociatave nuk është kurorë për qeverinë. Aq me pak per kete qeveri. Eshte vazhdim i procesit qe shqiptaret ia caktuan qeverive te ketij vendi si detyrim pavaresisht radhes se pushtetit, vijon komenti i saj në facebook.


Më tej, deputetja shton edhe se: Procesi nuk duhet ndalur, negociatat duhet te hapen si nje inkurajim per ate pjese te dedikuar te administrates publike qe ka besuar e punuar per Shqiperine europiane, duhet te hapen si nje garanci per qytetaret shqiptare qe qeveria do monitorohet e do kontrollohet ne cdo reforme qe ndermerr e qe sndermerr,qe sukseset e reformave sdo te jene imagjinare por te prekshme e te pakthyeshme, qe zgjedhjet do te jene ne plotesim te plote te standarteve demokratike, qe ligjet e miratura duhet te zbatohen, qe pandeshkueshmeria te mos i zere me frymen vendit.


24 nëntor 2016 (gazeta-Shqip.com)