Është të paktën 5 të plagosur, 4 zjarrfikës dhe një civil, bilanci provizor i një zjarri të shpërthyer në një ndërtesë 7-katëshe në Manhatan (Nju Jork) në zonën e Hamilton Heights (Upper West Side), në ruhen 144.


Zjarri, i cili ka rënë në të gjithë katin e lartë, është shpallur i kategorisë numër 5, niveli më i lartë i emergjencës. Më shumë se 200 zjarrfikës janë përkushtuar për të shuar flakët, që kishin nisur që të premten rreth orës 15:00 lokale.


Dëshmitarë kanë treguar se pjesë të ndërtesës kanë rënë në tokë nga katet e larta. Nuk jam akoma të qarta shkaqet e incidentit.19 nëntor 2017 (gazeta-Shqip.com)