Liberalizimin e vizave, q sonte n mesnat hyn n fuqi, nuk do ta festojn njsoj gjith qytetart e Maqedonis. N manifestimin q do t organizohet me kt rast n qendr t Shkupit, prve kngtarve maqedonas, jan ftuar edhe kngtar nga Beogradi, mirpo jan prjashtuar kngtart shqiptar nga Maqedonia.
Manifestimi sht organizuar nga nj grup i shoqatave joqeveritare maqedonase me mbshtetje financiare t Qeveris s Maqedonis. Ndaj pjashtimit nga ky manifestim, sot reaguan Shoqata e Artistve Shqiptar dhe Lvizja qyteare Zgjohu nga Shkupi.
Akoma ekzistojn se paqartsi se si do t funksionoj liberalizimi i regjimit t vizave n praktik. Liberalizimin e vizave vshtir se do t mundet ta shijojn rreth 320.000 t papunsuar n Maqedoni. Po ashtu paralajmrohet se nj numr i madh i qytetarve mund t mos arrijn n destinacionin e dshiruar n rast se me vete nuk posedojn shuma t caktuara t hollave, ose nse nuk kan ftes zyrtare pr t qendruar atje.