Krahas hapjes së degëve në të gjithë Shqipërinë, Aleanca Kuqezi është duke i kushtuar një vëmendje edhe shtrirjes së veprimtarisë në ato shtete ku jetojnë emigrantë shqiptarë.Pas disa veprimtarive në Kosovë dhe Londër ku nismat e Aleancës Kuq e Zi janë mirëpritur, përfaqësues të Aleancës kanë bërë publike nismën më të re të quajtur “Maratona Kuq e Zi”.

Ardit Çollaku përfaqësues i Aleancës Kuq e Zi publikoi kalendarin e kësaj maratone.

“1 tetor në Bruksel me shqiptarët e Belgjikës, 2-10 tetor në Nju Jork do të ketë tubim të Aleancës në orën 11:00 në Fifth Avenue, më 3-17 tetor në Romë me shqiptarët e Italisë në orën 18:00 në ‘via De Lollis’, Universiteti “Sapienza”, më 4-26 tetor në Tetovë në Universtetin e Tetovës. “Maratona Kuq e Zi” do të përmbyllet me 28 nëntor në Pallatin e Kongreseve në Tiranë”, shprehet Ardit Çollaku.

Qëllimi i kësaj maratone të Aleancës Kuq e Zi është promovimi dhe mbrojtja e vlerave kombëtare dhe historike kudo që jetojnë shqiptarë, në trojet e tyre apo edhe në diasporë.

Përfaqësues të Aleancës Kuq e Zi deklaruan se  synojnë  ta shndërrojnë këtë lëvizje në një rrymë patriotike e cila të vendosë kombin mbi interesat e partive politike.

Presidenti Topi në “Top Story”

Presidenti i Republikës, Bamir Topi thyhen heshtjen pas shumë kohësh. Ai do të jetë sot i ftuari i gazetarit Sokol Balla në emisionin Top Story që do të mund ta ndiqni në Top Channel, në orën 21.

A e mbështet më zoti Topi idenë e zgjedhjes së kreut të shtetit nga populli dhe cila do jetë e ardhmja e tij politike? Çfarë mendon presidenti për Aleancën Kuq e Zi? President i ardhshëm apo parti politike, këtë kreu i shtetit do ta sqarojë sonte në orën 21:00 në emisionin Top Story.if (window.ads_ad_block){ads_ad_block=ads_ad_block+1;}else{ads_ad_block=1;}
function showAdBlock_2136(ppc_ad_block_count)
{
title = document.title;
show_ads_id = 2136;
show_ads_url = "http://www.kosoftads.com/publisher-show-ads.php";
block_count=ppc_ad_block_count;
iframe_width=580;
iframe_height=115;
metainfo=document.getElementsByTagName('meta');
ref=document.referrer;
showContentAds(metainfo);
}
setTimeout("showAdBlock_2136("+ads_ad_block+")",1000*(ads_ad_block-1));


Më shumë nga politika
Presidenti sot në Top Story
Presidenti i Republikës, Bamir Topi thyhen heshtjen pas shumë kohësh. Ai do të jetë sot i ftuari i gazetarit Sokol Balla në emisionin Top Story që do të mund ta ndiqni në Top Channel, në orën 21.
Zbatimi i kritereve të Integrimit

Përpara publikimit të raportit të Komisionit Europian për Shqipërinë,
fondacioni 'Soros' ka bere publik një studim të detajuar, sesa vendi
ka përmbushur detyrimet që ka marrë përsipër.

Berisha: Kthyem qytetarët shqiptarë, në pronarë

Nis në kuvend interpelanca me kryeministrin Sali Berisha, e kërkuar nga deputeti socialist Erjon Brace.

Bloomfield: Më shumë shqiptarë në Australi

Ambasadorja e Australisë, jorezidente në Tiranë Jenny Bloomfield, në një
intervistë për Top Channel thotë se marrëdhëniet e Australisë më
Shqipërinë janë të afërta bazuar në lidhjet e forta mes komuniteve. Ajo
ka vlerësuar kontributin e komunitetit shqiptar në Australi. Fillimisht
amabasadorja Bloomfield komenton marrdhëniet shqiptaro-australiane.
KE, përkeqësohet liria e medias

Strategjia e Zgjerimit i kushton vëmendje të posacme këtë vit
përkeqësimit të lirisë së shprehjes në mediat e vendeve të Ballkanit dhe
Turqisë. Komisioni Europian i permbledh ne dy grupe problemet qe hasen
ne kete fushe.
Lajmet kryesoreSekuestrimi i makinave të vjetra


PS: Vendimi i qeverisë për të ushqyer mafian e skrapit

Berisha: Kthyem qytetarët shqiptarë, në pronarë


Informaliteti ndëshkon buxhetin


Fullani: Ulet me 0.25% norma bazë e interesit