brbrKa qene nje nga momentet qe as ajo vete nuk e kishte imagjinuar se do te mund ta perjetonte Murgesha qe perloti Atin e Shenjte ne fjalen e mbajtur ne katedralen e Shen Palit Moter Maria Karleta pati fatin qe me 21 shtator te takohej personalisht me Papa Franceskun gjate vizites se tij ne Tirane per te deshmuar para tij vuajtjet dhe torturat qe ka perjetuar vete ajo gjate regjimit komunist Moter Maria Karleta sherben ne fshatin Pistull te Shkodres zone e kjo e njohur si e paqme ku nuk ka prekur fenomeni i gjakmarrjes madje ku banoret mburren se dhe ne vitin 1997 nuk u shenua asnje incident Ne Pistull e njohin te gjithe per misionin e saj ne sherbim te fese dhe te njerezve Banoret mund te tregojne dhjetera histori ku Moter Maria ka qene prane banoreve ne raste nevoje Moter Maria Karleta i mallengjeu te gjithe gjate tregimit te vuajtjeve te saj te nje kalvari vuajtjesh sistematike te regjimit komunist Maria Karleta tentoi te percoje mesazhin se besimi ne Shqiperi eshte nje histori ndryshe ku dominon sakrificabrbr
br