Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, në një letër të hapur të botuar nga Washington Post nga kolegu i Jeff Bezos, guru i Amazon ku shprehet se duhen rregulla të reja për të mbrojtur ëeb-in nga përmbajtje të rrezikshme.


Sipas tij për ta bërë këtë ne kemi nevojë për një rol më aktiv të qeverive. Zuckerberg thekson nevojën për rregulla të reja për të siguruar integritetin e procesit zgjedhor dhe për të mbrojtur privatësinë e njerëzve.


Për Drejtorin e Përgjithshëm të rrjetit më të madh social në botë, ne duhet të punojmë së bashku me shtetet për të zhvilluar një kornizë globale dhe modeli duhet të jetë ai i Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave të Bashkimit Evropian.


Ndërhyrja e Zuckerberg erdhi pas skandaleve të fundit që kanë tronditur Facebook-in si në aspektin e mbrojtjes së të dhënave të përdoruesve dhe duke përhapur lajme të rreme për të ndërhyrë me votimin amerikan në 2016.