Aleancs pr Ardhmrin e Kosovs ka filluar ti kthehet mbshtetja nga Lidhja Demokratike e Kosovs n komunat ku sht n balotazh me partit e tjera.T martn, kandidati i AAKs pr Kryetar t Klins, mori mbshtetje nga LDKja.Arritjen e marrveshjes n mes ktyre dy subjekteve politike e kan konfirmuar kandidati i AAKs pr Kryetar t Klins, Enver Berisha dhe Fadil Gashi, Kryetar i Degs s LDKs n Klin.Enver Berisha do t sfidoj Kryetarin aktual t Klins, Sokol Bashota, q sht kandidat i PDKs.Sokol Bashota nga PDKja n raundin e par ka marr m s shumti vota 6332 ose 36.77 % dhe ka 842 vota me shum se Enver Berisha i AAKs.