Masat kunder terrorizmitE merkure 30 Janar 2013 1348

Masat kunder terrorizmitKomisioni i Ligjeve miratoi ne parim me konsensus projektligjin e ri per masat kunder financimit te terrorizmit

Por relatori demokrat Viktor Gumi propozoi qe hartuesit e draftit te konsultohen serish me qeverine perpara votimit nga parlamenti per nenin qe detyron avokatin qe te raportoje rastet kur dyshon se klienti i tij kryen pastrim parash Sipas Gumit eshte nje vendim i detyrueshem per zbatim nga gjykata e Strasburgut qe ruan konfidencialitetin e klienteve Qendrimi per kete ceshtje pertej debatit politik ka nxjerre ne pah kendveshtrime te ndryshme te deputeteve Kjo detyroi palet te kerkojne opinionin e ekzekutivit dhe miratimi ne teresi i projektit u shty ne kohe Nder ndryshimet thelbesore ne draftin e ri detyrohet ministri i Jashtem te raportoje ne qeveri per listen e personave nderkombetare qe financojne terrorizmin Kete funksion e ka kryer deri tani zyra kunder pastrimit te parave Ligji i jep mundesine agjencise qe lufton pastrimin e parave te sekuestroje pronat apo llogari te personave apo organizatave jofitimprurese qe jane te perfshira apo financojne para per te ndihmuar ne kauza te terrorizmit
p p

p